Про нас

Громадська організація Асоціація дорослого та дитячого харчування

Асоціація дорослого та дитячого харчування — це громадська організація, яка закликає лікарів-дієтологів, лікарів інших напрямів та усіх громадян, які прагнуть, щоб їхні родини раціонально дбали про свій раціон, об’єднатися з метою обміну досвідом та знаннями про доросле та дитяче харчування.

В Україні гостро стоїть проблема нераціонального харчування: більше ⅔ всіх хвороб українців є наслідком нездорового способу життя. Україна посідає перше місце в Європі за рівнем смертності через неправильне харчування.

За даними ВООЗ, однією з найбільших загроз для людства на сьогодні є надмірна вага тіла, і ця проблема зростає стрімкими темпами. За прогнозованими даними, до 2030 р. очікується збільшення надлишкової маси тіла серед дорослого населення до 86,3%, а ожиріння — до 51,1%.

ВООЗ особливо занепокоєна поширенням надлишкової ваги серед дитячого населення: у 2010 р. кількість дітей до 5 років з надмірною вагою у світі становила 42 млн, а серед дітей підліткового віку — 103 млн. За даними державної статистики, в Україні за останні 10 років поширеність ожиріння серед підлітків зросла у 2,5 рази.
Передусім маємо таку прикру статистику через недостатню обізнаність більшості українців з принципами здорового харчування, загальне уявлення про яке здебільшого базується на відомостях із рекламних роликів і рекламних статей у засобах масової інформації.

Клініка дієтології Самойленко – соціально відповідальна команда, яка вийшла за рамки бізнес-стосунків із пацієнтами і створила громадську організацію, основною задачею якої є підвищення рівня обізнаності населення в питаннях раціонального харчування.